porr på fat

Jag ägnade mig åt porr igår. Ja, matporr alltså. Det är som att jag sparat mig nu i två veckor för gårdagens matporr. Inte för jag åt så mycket, men det jag åt var makalöst gott. Alltså - det-här-är-ett-skämt-så-gott-är-det-gott.


Jag älskar mat som man måste förklara. Som när det i en bok tar en halv sida att beskriva en måltid. Det kan vara scones och te om man gör det på rätt sätt. Jag har beskrivit vad jag åt igår för tre personer den här morgonen, det tog sin rundliga alla tre gångerna.


Till förrätt åt jag crème ninon - förstås. Soppan var lite sämre än förra gången, för den var inte vispad med champagne utan det hälldes på efteråt. Den var också lite för varm - men ljuvlig förstås. Till det inkokt hummer, ostronmajonäs, tonfisk med chili och kungskrabba med några lövtunna rädisor över. Sjukligt gott. Till huvudrätt åt jag den där ankan och det köttet tillsammans med ankleverpastej och den där rörda fikongelén (det betyder förövrigt att de blandat grädde i den) var ljuuuuuuuvligt. Med ett sjukt bra rödvin till som nästan stack lite på tungan fast ändå inte liksom för det blandades ju upp med den där feta fågeln och pastejen och de där salta trumpetsvamparna. Mäktigt - men ljuvligt. Därefter fantastiskt dessertvin och kaffe med alldeles rund smak. Det är värt att vara lite trött idag. Och jag tar tillbaka allt ont jag någonsin sagt om den restaurangen. Det är rent ut sagt onödigt att äta saker som inte smakar sådär. Idag dricker jag således kaffe, citronvatten och protein på burk. Jag har ätit tre mandlar hittills. Idag. Jag har gått ner 4 kilo!! Allt från benen för en gångs skull. Jag ÄLSKAR det. Ska aldrig mer äta. Ja, någon ankskvätt ibland kanske. Och lite champagne till. Thats it.


//


Kommentarer
Postat av: ex-roomie

Men älskade du, ÄT!!! Inte bara 1 gång i månaden på lyxkrog, utan ÄT NORMALT!!! Du får inte utveckla något slags störning här....du ska vara sund och lagomätande! Så det är så.

2008-12-09 @ 15:17:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0