så man står sig

Det är en perfekt dag idag. Matmässigt alltså. Den började egentligen redan igår när jag på egen hand stuvade makaroner, stekte falukorv och skar upp lite ättiksgurka till. Och så ketchup och senap. Om jag inte hade hällt så förbannat mycket muskot i hade det varit det godaste jag ätit på mycket länge. Imorse fick jag sedan frukost lagat till mig och den var jättegod. Ja, hela de goda rostade mackorna, brämhultsjuicen och äggen fick förstås lite skugga över sig eftersom jag var på ett fruktansvärt humör, men på det hela taget var det ändå gott.


Till lunch sen, lite thaikäk med cashewnötter. Gott. Till efterrätt - två lussebullar från sevvan som jag värmde i micron. Och så kaffe. Jättegott.


Vid tresnåret drar puben igång. Jag såg dillchips i köket. Det är bara jag i hela världen som tycker om det. Halvtorrt vin och dillchips i köket från halv fyra alltså. Herregud vad gott.


Jag får stå mig på det fram till halv tio ungefär när ostronplåtån står på sturehovsbordet. Och champagne. Man får säkert något friterat till också som man kan doppa i aioli. Det ska bli ljuvligt.


Men jag har ändå sparat det bästa till sist. Kalla falukorvar med lite senap på. Grovkornig. När jag kommer hem inatt. Kanske lite te och skvätt kaffegrädde i också. Så man står sig tills nästa dag.


//


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0